Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

oulicky.blog.idnes

30. 7. 2012 9:38
Věřím, že tento příspěvek řada lidí označí za hloupý,

ale ono by často stačilo jen si vzpomenout na to, co si snoubenci slibují na radnici, u oltáře, nebo kde se nechají oddat, že budou spolu v dobrém i zlém. Dnes často stačí prkotina, která pak přeroste až do obludných rozměrů, aby lidé šli tk zvaně od sebe.

I dříve existovaly rozvody, zcela určitě, ale dnes, kdy se rozvádí podle statistik téměř každé druhé manželství .... (?)

Takže moje rada? - NEROZVÁDĚT SE!!! Uvědomit si, že naprostá většina sporů se dá řešit. Je k tomu ale potřeba dobrá vůle a trocha pokory. Přístupů, kterých je dnes tak zoufale málo. Chce to i více vlastní zodpovědnosti. Nevidět v manželství jen sebe sama, ale uvědomit si, proč jste se vlastně brali. Pochopit, že každý člověk je individualita a tak jej i vnímat.

2 0
možnosti
Q

QQ.

30. 7. 2012 10:24
Re: Věřím, že tento příspěvek řada lidí označí za hloupý,

NAOPAK. Pri vstupu do manzelstvi by mel kazdy muz opsat vlastnorucne psanym pismem  <<Zenim se proto, abych zajistil svoje deti, nezenim se kvuli sobe ani kvulu sve zene.>> kazda zena by mela tisikrat opsat <<Vdavam se kvuli svym detem, abych je zajistila ekonomicky i jinak, nevdavam se kvuli sobe ani kvuli svemu manzelovi nebo z jineho rozmaru.>> Pokud by to neprinesli, nemohli by uzavtrit manzelstvi...:-) U rozvodu bych jim s tim papirem zamaval pred nosem.:-)

0 0
možnosti
PH

petrph

30. 7. 2012 9:16
je to o něčem jiném

"Bez práskánýho advokáta k soudu nelez". Asi lze těžko očekávat že by nějaký soud, jen tak "z pochopení čisté spravedlnosti" nějaké straně vyhověl. I v tom je asi ten zveřejněný rozdíl v přiznaných částkách. Prostě někdo si toho kvalitního právního zástupce, který soud přesvědčí najme - a někdo ne...

1 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

30. 7. 2012 9:10
Ono to už v hlavě žen vašeho typu tak funguje

Vyhlídnou si chlapa se s slušným výdělkem a zvolí si ho jako spermobanku i banku komerční. Chlap uteče, najde si jinou partnerku a s tou hodlá žít a vychovávat společné děti. Už mnohokrát jsem takovým pomohla, že jsme sepsali pracovní smlouvu na minimální plat a do platu průměrného dostávat peníze cash. To pak je legrace se dostat jeho vyčůrané bývalce na facebook. stovky podobně napálených si předávají rady a jedna se prsí na druhou, jak "ONA" by s takovým vydupala. Věřte, že nevydupe. Vážené harpyje, zaměstnavatel vašeho muže by musel být šílený, aby vám vyhověl. Ušetří on i váš bývalý manžel. Navykněte si tedy na skromný život a příště ho hrajte fér.

1 0
možnosti
ML

M.L.

30. 7. 2012 12:26
Re: Ono to už v hlavě žen vašeho typu tak funguje

Výzva "hrajte fér" v kontextu toho, že se přiznáváte k radám jak nehrát fér, je legrační.

Mmch. mít oficiálně minimální příjem a ostatní brát tzv. na ruku, poškozuje zaměstnance samotné - oni na to jednou přijdou a pak vám určitě nezapomenou poděkovat za skvělou radu.

Rv

1 0
možnosti

Bára33

30. 7. 2012 8:52
Otce jsou všechny jeho děti...

Asi jste nějak nepostřehla, že pokud si muž pořídí v novém svazku další dítě, je jeho stejně jako to první. A obě děti by tak měly mít podobné finanční podmínky. Ale znám dva konkrétní případy, kdy dítě z nového manželství je na tom finančně hůř, protože bývalá manželka si vydupala vysoké výživné - takže to dítě z druhého manželství třeba nemohlo jet na lyžařský výcvik, protože po zaplacení alimentů na to už nezbylo...

2 0
možnosti

mamina2

31. 7. 2012 8:02
Re: Otce jsou všechny jeho děti...

No jo, to je riziko zboží z druhé ruky. Druhá manželka už si brala muže se závazky a dobře to věděla. A to nemluvím o případě, že se muž právě kvůli ní rozvedl. Proč by se pak měla dětem z prvního manželství zhoršit životní úroveň jen proto, že tatík založil nové hnízdo?:-P

1 0
možnosti
Q

QQ.

30. 7. 2012 8:47
Co je resenim?

Urcite ne nove socialni davky, naopak, zrusit i ty stare, zrusit stat jako socialni a zaopatrovaci ustav. Vcera rano jsem delal snidani a bezela televize, Balirna, tri divky se uchazely o kluka. O cem se bavili vsicni vespolek??, o tom, kdo jakou sexualni polohu uprednostnuje, zda na konicka nebo jinak...;-D A az ty kaceny budou chodit s pupkem a rodit, mne nebo nekomu dalsimu nekdo strhne dalsi prachy, aby kacenkam zaplatit vyzivne na parchanta??? Ne, zavedte odpovednost matek a otcu!!

2 0
možnosti
Q

QQ.

30. 7. 2012 8:57
Re: Doplnek

!Velmi !dobrym !resenim by bylo, aby otec platil !ucty za dite a vedel, ze jeho prachy jdou pro !!jeho decko, ne ze si zena za ty prachy bude s milencem uzivat treba dovolenou u more...., nebo neco jineho

0 0
možnosti
JR

raz

30. 7. 2012 8:45
Ze statistiky rozvodových právníků vyplývá jiný pohled

na důvody rozvodů než nám předkládáte.

Statistiky soudů prokazují, že když navrhovatel jako dlůvod k rozvodu uvedl,že si chce založit druhou rodinu je počtově stejný  u mužů i žen. Není tedy pravda, že jsou to hlavně muži,kteří opuštějí ženy kvůli "milence".Dalším zajímavým faktorem poněkud opravující  názor na ženy, jako ty, které se v manželství drží silněji je skutečnost, že při mediačním řízení, které má přesvědčit manžele, že rozvod je až posledním způsobem řešení jejich vztahových problémů a navrhuje řešení,jsou to naopak ve velké většině ženy,které při odhalení nevěry partnera tvrají nekompromisně na rozvodu.

Manželství je svazek, který má zaručit ekonomické parametry výchovy dětí.Bohužel k tomuto svazku přistupují  snoubenci často z ryze romantických představ o věčné lásce,což je infantilní názor,který jako vlad do manželství přinášejí většinou ženy.A  faktem je, že rozvedené ženy berou výživné jako součást svých příjmů a ne jako prostředky určené výhradně  pro potřeby dětí.

1 0
možnosti
MK

Kousavka

30. 7. 2012 8:33
K té sbírce perel

K té sbírce perel si připište ještě jednu, pro změnu z Jižních Čech. Mně soudce na žádost o zvýšení výživného sdělil, že otec nemůže platit vyšší výživné, protože by pak neměl zdroje na své kulturní vyžití, kterým je v jeho případě návštěva pohostinství. Řvala jsem u soudu tak, že drnčela okna, a dodnes se divím, že mne ze soudní síně nevyvedli. Pro soud nebylo směrodatné, že otec dluží na výživném přes 100.000,- Kč a že jsem výživné neviděla několik let, výživné se zvyšovat ani platit nebude. Dítě se fakt mohlo jít pást.

5 0
možnosti
R

roman37d

30. 7. 2012 8:39
Re: K té sbírce perel

Nechci bejt nějak rejpavej, ale když ti dluží 100.000, co si myslíš že nastane kdyby se výživné zvýšilo? Za chvíli by dlužil 500.000, potom milion, dva miliony, nebo třeba 10.000.000.... Byly by to krásné peníze, jenže pouze virtuální. Absolutně nevymahatelné. P.S. Kde si k němu přišla?

1 0
možnosti
Q

QQ.

30. 7. 2012 8:32
Vidite jen sebe

1. kdyz si porizujete dite, mate vedet s kym, nedostatek odpovednosti prenasite na stat a soudy, jen otec a matka jsou odpovedni, na nas ostatni to nehazejete

2. ze si otec nema porizovat dite, kdyz na to nema? To plati hlavne pro matku, kdyz na to nemam, nerodim.

3. naprosto vam unika fakt, ze nikdo v tomto svete nezije podle svych predstav a potreb, ale podle moznosti, z toho plyne vase neschopnost pochopit, ze kdyz si otec poridi nove deti, muze soudce snizit platbu na ty stare..., ne nezmensi se zaludek, ale zaludek maji ty nove deti, ktere ovsem vas nezajimaji...

4. spatnych muzu je hodne, casto si kladu otazku. jak s takovym .., muze nejaka zena zit., ale zije a vyhledava je, ja bych prenesl veskerou odpovednost na otce a na matku. Chces dite, budes se starat, nejsi schopna, dite odebrat,. Dnesek znamena, ze si jako zena nejdrive poridim dite, uziju si po zabavach s chlapama, a pak, state, starej se, nahradni tatitnci, hlaste se, nikdo z vas neodejme odpovednost, je to na vas

2 0
možnosti
AK

Tonda Brno

30. 7. 2012 8:45
Re: Vidite jen sebe

No vidíte a já si doposud myslel, že dítě si pořizují oba dva. K početí jsou potřeba oba tak se pak oba musí starat. Ty kecy o tom, že si dítě pořídil jeden z nich je poněkud divná.

3 0
možnosti
R

roman37d

30. 7. 2012 8:14
Já bych věděl jak ty krkavčí otce potrestat.

Soud by měl děti dávat do péče automaticky těm chlapům:-) Ty by viděli..... a nebo že by to bylo jinak? Především většina matek má pocit, že s rozvodem jejich exmanžel přestal být otcem. Tedy pokud jde o výchovu. Jak jde o prachy, tak je otcem stále.

3 0
možnosti
DK

dakram1

30. 7. 2012 9:23
Re: Já bych věděl jak ty krkavčí otce potrestat.

Souhlas...pro normální mámu by to sice byl 1 velký stres, ale ve výživném nikdo nezohledí kolik máte starostí (myslím tím, když je dítě nemocné, když mu třeba i banálně nechutná) takže péče o dítě nelze ocenit jen penězi. Druhý fakt je, že by dotyčný muž dostal ještě menší výživné, protože ženy obvykle mají menší plat...a ty kecy, že ženské jdou jen po penězích...nedá se žít s alkoholikem, chronickým nevěrníkem, lhářem..a platí to i naopak...V

2 0
možnosti

Rumcajz

30. 7. 2012 8:00
Proč by?

Nezaslechla jste někdy o tom, že by některý soudce byl odpovědný za svůj rozsudek? ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1630x
Žena, kterou zajímá všechno od politiky, přes ekonomiku až po "obyčejný" život "obyčejných" lidí.