Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gmurr

31. 7. 2012 10:35
pro pana QQ

procv tomu rozvedenemu panovi s prijmem 15 000 mesicne chybi byt? To je takove nemehlo, ze nedokaze odpovedet na inzerat?

3 0
možnosti

QQ.

1. 8. 2012 13:19
Re: pro pana QQ

Dekeju za nabidku, zanechte kontakt, pokud budu v budoucnosti volny a zaroven se uhodim do hlavy, nekolikrat po sobe a na stejne misto, ozvu se,;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Koko Ta-ke Petl

31. 7. 2012 10:08
Chudák dítě nemůže jíst

jako by nemělo rodiče dva...

0 0
možnosti

mamina2

30. 7. 2012 15:18
Výživné

Výživné nemůže být nikdy moc jednotné, i děti, které vyrůstají v úplných rodinách, mají různé sociální zázemí, některé žijí v naprostém dostatku, jinde se musí počítat každá koruna. Co ale nechápu jsou tady uvedené příklady, kdy otcové mají zhruba stejný příjem, stejný počet vyživivaných dětí a hodně rodzílné výživné. To teda nechápu.

0 0
možnosti

QQ.

30. 7. 2012 14:04
Prijem rozvedene kralovny

P.R.K. = vlastni plat + pridavky na dite + alimenty + prijem od noveho pritele + danove ulevy + pomoc rodicu a pratel a uradu ...

Prijem rozvedeneho chudaka ...P.R.CH. = vlastni plat + 0 (pridavky na dite) - alimenty - vydavky na dalsi krvelacnou kudlanku - dane + 0 (pomoc pratel a uradu).

Co bude vetsi P.R.K. nebo P.R.CH. ;-D;-D Muzete trikrat hadat.;-D;-D

2 0
možnosti

M.L.

30. 7. 2012 14:17
Re: Prijem rozvedene kralovny

Pokud rodič pobírá přídavky na dítě, není součet všech ostatních jeho příjmů záviděníhodná suma.

Přídavky na dítě + alimenty a daňová sleva na dítě slouží k financování potřeb dítěte.

Příjem od nového přítele/přítelkyně + pomoc rodičů a přátel je čistě osobní záležitost rozvedené osoby a záleží jen na konkrétní osobě, zda žije v okruhu lidí, kteří jí v tíživé situaci pomohou - proč by se to nemělo týkat rozvedeného muže, stane-li se potřebným?

Pomoc úřadů - no tak tu dostávají všichni podle stejných pravidel, pokud se matka s dítětem ocitne v situaci, kdy je nutná mimo přídavky na dítě další pomoc státu, tak jí není co závidět, těžko šlo o zlatokopku - jedině, že by to své zlato vyprovodila z bytu ;-D. Otec, který závidí ženě s dítětem život na takové ekonomické úrovni, kdy je nutná pomoc státu, není otec, ale primitivní sobec.

1 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

30. 7. 2012 12:54
vidíte to jen z ženské perspektivy

chybí tomu odstup a chuť korigovat excesy obou stran.;-) ...takže bez karmy. A to jsem ten, kdo fakt nefandí neplatičům

0 0
možnosti

Gmurr

30. 7. 2012 12:40
Aby si zena rozvodem prilepsila je absurdni

Nikdo nemuze mit vic penez po orzvodu nez pred nim v rodine. POkud tam jsou penize a majetek,. tak manzel/ka je samozrejme pouziva. Pokud se rozuvede, nemuze mit vic nez mela predstim.

 To by bylo mozne, jen v pripade, ze bohaty partner v manzelstvi nedava tomu druhemu mene vydelavajicimu nebo nevydelavajicimu nic a ani spolecnym detem a necha je bydlet nekde v predsini bez teple vody. POkud se spol. majetek po rozvodu spravedlive deli, tak si tento chudak muze priplepsit. To ano.

Ovsem tohle prislovi, ze si nekdo po rozvodu nahrabe, coz se rika s oblibou o zenach, je logicky nesmysl, ale je to hrozne popularni.

V Cesku se to  dokonce mysli tak , ze si zeny z alimentu na deti 2-3000 obvykle a kdyz manzelfakt  plati, vedou jako kralovny a bydli ve vilovych ctvrtich se sluzkami a vlastnim ridicem.

Jinak SOUHLAS!!!!!R^

2 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

30. 7. 2012 12:49
Re: Aby si zena rozvodem prilepsila je absurdni

2-3 tisíce na dítě bych vůbec neřešil jako problém, to je adekvátní. S tím nahrabáním.....pokud si vysoudí už miliony (za předpokladu, že ten její poklad teda nějaké má) tak tam se lze bavit o tom, že to není adekvátní.

Požadavek řady (nejen našich) soudů, že si má žena "udržet životní úroveň" je už nemravný.

Opačný protipól nemravnosti je pak, když chlap na dítě těch 2-3 tisíce nezaplatí. Tož tak.;-)

0 0
možnosti

Gotrong

30. 7. 2012 10:18
...

1) Pokud zaplatí otec na dítě 2000,- Kč měsíčně, Vám to přijde málo na jeho jídlo a ošacení, hygienu, záliby... Ale asi si neuvědomujete, že minimálně stejnou částku musí na to stejné dítě věnovat i matka, tzn v tomto případě by dítě dostalo 4000,- Kč na měsíc, to je na jeho potřeby málo??!! Ano, není to moc, ale málo taky ne!!

2) Například v americe je nádherná věc - kdy otec musí platit výživné jen do momentu, kdy se matka opět vdá. Mi to přijde docela fér, Vám ne?

0 0
možnosti

QQ.

30. 7. 2012 10:33
Re: ...

Uz jsem videl v TV par dokumentu, kde si z toho nektere zeny udelaly dobrou zivnost. Vyzivne od tatinka+davky od statu+peniz od pritele+pomoc rodicu+ .... + ... + Nakonec z ni vylezlo, ze cast penez jde na placeni hypoteky a na dluhy. To je vazne bordel, nekdo si z davek plati hypoteku, to bych chtel taky, pujcim si na barak, a at se mi na nej ostatni slozi.

0 0
možnosti

Tregold

30. 7. 2012 9:50
No ono to bude trochu jinak

i ze své zkušenosti vím, že naprostá většina žen používá částečně výživné dětí pro své vlastní potřeby a za druhé, u rozvodových soudů jde ženám převážně hlavně o peníze nikoliv o děti. Seberovnoprávnější žena má sice před rozvodem plnou pusu řečí o rovnoprávnosti a jak je střídavá péče pro děti vhodná ale jakmile padne kosa na kámen a ona zjistí, že při svěření dětí do střídavé péče přijde o peníze, okamžitě se staví proti a chce děti výhradně do své péče.

To že někteří otcové se placení vyhýbají je nezpochybnitelný fakt ale na druhou stranu logický, když mu bývalá manželka zamezí styk s dítětem na jednu neděli za měsíc, tak už to za pár let v podstatě není jeho dítě a pocit odpovědnosti velice rychle vytratí - zejména s novou rodinou.

To je totiž doposud základní algoritmus našich soudů, snaha otce dítěte naprosto odstřihnout od jeho výchovy a postupně ho donutit opustit své původní děti. Nelze se divit, že s citovým ochladnutím následuje logicky i to finanční.

5 0
možnosti

Gmurr

30. 7. 2012 12:45
Re: No ono to bude trochu jinak

No aza ty 2000 mesicnbe nebo dokonce 4000 to je nadhernej zivot. Vy asi tolik mesicne nemate, ze? Skoda, mohl byste sio fantasticky zit.........................

3 0
možnosti

certik_bertik

30. 7. 2012 9:40
nejvíc

se mi příší to, jak proti tomu protestují tihle šovinističtí samozvaní ochránci tradičních konzervativních hodnot:-/

2 0
možnosti

LiborAxel

30. 7. 2012 9:39
Mno

taky znám pár maminek co si pořídily dítě s milencem,někdy dokonce i během rozvodového řízení,proč taky ne že,když podle zákona je dokonce i víc jak půl roku po rozvodu automaticky papírově otec exmanžel.

Samozřejmě že je možné se bránit soudní cestou,podat žalobu o určení otcovství atd.Ovšem to trvá klidně i několik let a mezitím muž platí výživné...

Tak že ano, souhlasím že je správné platit výživné na děti,ale nesouhlasím s tím že každá žena která se rozvádí a žádá výživné musí být považována za oběť manžela.Což je role do které se ženy při rozvodu rády staví.

Většina společnosti má dlouhodobě podvědomě zažito že za rozvod může vždycky chlap a to je chyba.

0 0
možnosti

Gotrong

30. 7. 2012 10:21
Re: Mno

Děkuji za inspiraci!! Pokud mi schválí blog, chystám přesně na toto téma jeden příspěvek. :-) Řešení - Velmi stručně - v okamžiku zjištění těhotenství u ženy bude tato muset uvést otce, který se ihned zkontaktuje s dotazem zda dítě chce nebo ne. Pokud jde o pár před rozvodem a žena si chce dítě ponechat i přesto že otec jej nechce (pokud označí onoho ex), nemělo by po něm být požadováno výživné, už jen z toho důvodu, že situace opačná - žena dítě nechce, otec ano, porodí mu ho a bude mu na něj platit?? Pochybuji...

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1630x
Žena, kterou zajímá všechno od politiky, přes ekonomiku až po "obyčejný" život "obyčejných" lidí.