Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

www.stridavka.cz

17. 1. 2011 17:03
Děti potřebují oba rodiče

Rozvod nebo rozchod rodičů je bezesporu jednou z nejhorších událostí, které mohou dítě potkat. Je to událost, která dlouhodobě poznamená osudy všech členů rodiny.

Někdy však ani při nejlepší vůli nemůžete takovému vývoji zabránit, pokud schází dobrá vůle na druhé straně. Vaše děti ale stále budou potřebovat oba rodiče, i když ti už nebudou spolu dál žít. Oba přitom máte stejné právo vychovávat své děti i po rozchodu. Děti nepatří maminkám - nepatří žádnému z rodičů, nejsou jejich majetkem. Ale potřebují mít mámu i tátu.

Dopřejte tedy svým dětem to nejlepší, co můžete - péči obou rodičů, ať už spolu žijí, či nikoliv. Dítě má právo na máminu i tátovu výchovu, tu žádné výživné nenahradí. Proto je v případě rozvodu nejlepším řešením, které zachová dětem péči mámy i táty, STŘÍDAVÁ PÉČE (tzv. střídavka) nebo SPOLEČNÁ PÉČE.

0 0
možnosti

Aretta

17. 1. 2011 13:27
Pro "vyhraněné" diskutéry

Žádný zákon nám/Vám nevrátí, co jsme/jste zpackali špatným výběrem partnera (špatným odhadem, "jak se změní", chcete-li). Ten, kdo bude chtít zneužít dítě jako zbraň proti druhému člověku, si vždy cestu najde, jak vše blokovat.

A je jen na nás/Vás najít takového partnera, u kterého si budete jisti, že i pokud se Vaše cesty rozejdou, Vás nepodrazí natolik, abyste museli vymahat styk s vlastním dítětem soudní/zákonnou cestou.

0 0
možnosti

p_c

17. 1. 2011 14:10
Re: Pro "vyhraněné" diskutéry

Nám nevrátí, ale nemusí dál brát našim dětem, které za nic nemohou

0 0
možnosti

Aretta

17. 1. 2011 13:20
Jo, dobře napsané...

Všechno je to o lidech, ne "pouze" o "zlých" ženách, nebo "pouze" o "zlých" mužích.

0 0
možnosti

p_c

17. 1. 2011 10:35
Podobná tematika

Upozorňuji čtenáře na článek s podobnou tematikou, který byl napsán již v pátek, shodou okolností však vyšel právě v tuto dobu.

http://petrcihlar.blog.idnes.cz/c/173039/Kdy-naridit-stridavou-peci-o-deti.html

0 0
možnosti

isabell

17. 1. 2011 10:38
Re: Podobná tematika

Není vám hloupé se propagovat na cizím písečku a pak pod vlastním článkem nadávat diskutérkám, které vám tam napíší názor na vaší tvorbu?? 8-o Rv

0 0
možnosti

martin1234

17. 1. 2011 10:35
Nevím ve Vašem případě

o co Vám jde - na jednu stranu chcete aby otec měl nějakou povinnost a na druhou stranu ho líčíte jako nezodpovědného alkoholika- hazardéra s životy vašich dětí, v takovém případě bych mu je nepůjčil ani na přejití ulice. Je to vždy jen o dohodě obou rodičů. I když uznávám, že otec donucený "shora" ke střídavé péči se může nakonec stát dobrým otcem, ale případ vaší (bývalé) rodiny to asi bohužel nebude.

0 0
možnosti

petrph

17. 1. 2011 10:01
přesněji řečeno,

Soud by měl stanovit, že otcové se mají podílet na výchově dětí-nikoliv se jen stýkat.

0 0
možnosti

isabell

17. 1. 2011 10:12
Re: přesněji řečeno,

R^ což ovšem stejně žádného z těch nezodpovědných rodičů k ničemu nedonutí a soudní vymáhání výchovy je bez šance, když to porovnáte s vymáháním alimentů...

0 0
možnosti

Saša

17. 1. 2011 8:40
Obvyklá varianta je opačná.

Mám hodně zkušenosti, pomáhal jsem za posledních 30 let už hodně lidem s rozvodovými a rodičovskými záležitostmi.

Své zkušenosti si troufám zobecnit takto: 3/4 žen se dříve či později po rozvodu (velká část už během něj) začnou snažit různými způsoby odradit otce od pravidelných kontaktů s dětmi. Některé na to jdou brutálně přímo, jiné různými oklikami, ale většina z nich se o to snaží.

Jakmile se jim podaří otce otrávit tak, že na snahu o účinný kontakt s dětmi resignuje, začnou dětem vykládat, že o ně otec nemá zájem a že se na ně vykašlal. To štvaní proti otci ale často předchází i jeho resignaci.

Proto mám za to, že střídavá péče by měla být nařizována automaticky jako povinná a tomu z rodičů, který jí brání, by mělo být dítě odňato a svěřeno tomu druhému, který je ochoten se režimu střídavé péče přizpůsobit.

V zájmu dítěte je mít oba rodiče. To je po uspokojení biologických potřeb první a základní zájem a sociální potřeba každého dítěte.

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

17. 1. 2011 8:47
Re: Obvyklá varianta je opačná.

Neoředpokládám, že váš údaj bude něčím podložený. Automaticky z něj ovšem vyplývá, že ony 3/4 žen jsou méně kvalitními rodiči, protože se snaží dítě o otce připravit. Nevím, v kolika případech jste rodičům pomáhal, ale nepředpokládám, že by onen vzorek byl natolik reprezentaivní, aby ho bylo možné tímto způsobem zevšeobecnit. Ološně nařízená střídavá péče neexistuje nikde, byl by to opravdu šílený hazard se zdravým vývojem dětí.

0 0
možnosti

17. 1. 2011 8:23
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

p_c

17. 1. 2011 7:37
Pěkný článek

Pěkný článek. To, co popisujete, je bohužel také velmi časté. Mnoho mužů o svoje děti nestojí a nechají všechno na matce. Já, ve svých článcích toto zdánlivě pomíjím, ale jsem si toho dostatečně vědom. Je dobře, že takto píšete. Zaznamenal jsem již váš druhý článek na téma střídavé péče a jsem rád, že mnoho lidí o této věci rozumně a střízlivě uvažuje, jako Vy. P. Cihlář

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1630x
Žena, kterou zajímá všechno od politiky, přes ekonomiku až po "obyčejný" život "obyčejných" lidí.