Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

www.stridavka.cz

17. 1. 2011 11:27
Střídavka funguje i při rozbrojích rodičů

Je to právě naopak, než jak píše paní. Pokud se rodiče nedokáží domluvit, jediná cesta, jak zabránit odcizení dítěte jednomu z rodičů, je právě střídavá péče.

http://www.stridavka.cz/cihlar.html

0 0
možnosti

www.stridavka.cz

17. 1. 2011 11:33
P.S.

Zdá se, že v novějším článku autorka už docenila význam péče obou rodičů... Ono chtít bránit jednomu rodiči v rovnoprávné výchově a zároveň si stěžovat, že tento rodič o dítě nepečuje, by nedávalo moc smysl...

0 0
možnosti

carolusI

17. 1. 2011 0:16
Střídavá péče

je nesmysl. Před léty jsem rozvod zažil. A je to průšvih pro věechny zůčastněné. Když jsem advokátovi přednesl svůj návrh na určení návštěv dcery, podíval se na mne a řekl:  "zaplať alimenty a zapomeň". Tehdy jsem se urazil. Dnes po létech mu dávám za pravdu.  Dítě, které se pohybuje mezi rozhádanými rodiči tím z počátku trpí, ale velmi brzy se naučí využívat situace. To pro jeho carakter není nic užitečného. A  trvá  to většinou dlouhá léta. Nakonec je na všech stranách jen únava a znechucení. A vůbec nezáleží na tom,kdo to vše zavinil. A doufat, že je možné rodiče přesvědčit, aby se chovali zodpovědně?  To by museli oba a pak by nebyl rozvod potřeba.

0 0
možnosti

Viki007

17. 1. 2011 2:46
Re: Střídavá péče

asi tak. Ne, že bych souhlasil doslova, ale něco na tom je. Ovšem na druhou stranu, cokoliv, jakýkoliv zákon, který dá najevo, že něco (nějaké automatické výhody z titulu pohlaví) není zase až tolik automatické a přibrzdí ten dnešní gender, je jen ku prospěchu věci. Protože spoléhat a donekonečna omílat, že lidi by se měli domluvit, je házením hrachu na zeď. To prostě nefunguje, zejména ne tam, kde si může být jedna strana jistá, že jí půjdou soudy na ruku a ona může jednat z pozice síly, tak na domluvu nepůjde z principu.

0 0
možnosti

petrph

14. 1. 2011 13:33
přesně tak

Zcela rozumný názor.Kdybych to měl napsat jinak,tak střídavá (resp.sdílená) je něco,na čem by se měli oba rodiče v zájmu dítěte shodnout,a pak pouze přijít k soudu aby jim to oficiálně potvrdil.Jakékoliv  soudem nařízené a vynucované předávání dětí v určených hodinách nebo dnech, je skutečně až pro ty otrlejší.

Ještě bych možná dodal něco k dodržování stejných pravidel.To je to menší zlo,jestli si dítě zvykne že u mamky se chodí spát v 8 a u táty dýl, nebo kdy si že sednou k úkolům.Jistě to podrývá autoritu druhého rodiče, jistě to vede dítě k tomu že samo vycítí kdy se může flákat..Ale ještě horší než dodržování pravidel vidím"střídavé" rozhodování o jeho budoucnosti.Ono třeba střídavě se přihlásit a chodit  ob 14 dní na určitou střední školu, zatímco druhý rodič by měl jinou představu a přihlásil dítě na jinou střední školu,kam by docházelo v "jeho"14 dnech asi moc dobře nejde..A takových menších i větších případů(třeba i koníčků,sportů,učení jazyků i třeba zdravotní péče) je spousta

0 0
možnosti

Avona

14. 1. 2011 13:48
Re: přesně tak

Souhlasím- matka prosazovala gymnázium, ovšem vzhledem ke schopnostem dítěte to byla holá utopie, ani škola nesouhlasila, protože výkyvy v učení byly velké. Naštěstí se podařilo prosadit jinou školu, kde je slečna spokojená, známky má skvělé a baví jí to. Ale byl to boj a nervy..

0 0
možnosti

Jarcho

14. 1. 2011 13:19
Když někdo nechce střídavou péči,

mé své dítě přenechat v péči druhého rodiče.

0 0
možnosti

pavel.61.

14. 1. 2011 13:26
Re: Když někdo nechce střídavou péči,

R^ Dobrý nápad

0 0
možnosti

Avona

14. 1. 2011 12:46
zkušenost

Mám osobní zkušenost se střídavou péčí a opravdu záleží na jednotlivých párech. Já jsem již skeptická. Děti měly jiné povinnosti u nás ( vynášení koše, mytí nádobí ) bohužel u matky nedělaly nic. My měli jiný přístup k povinnostem do školy, snažili se vštěpovat, že škola je pro děti stejná jako pro dospělé práce, tzn. ne jen to odsedět, ale i si něco pamatovat, ale matka jim psala omluvenky. Kupování přízně jak vyšité. Byl to boj s větrnými mlýny,  sociální pracovnice samozřejmě neshledala žádný prohřešek a to měla pravdu, děti byly čisté, najedené a víc ji nezajímalo. Měli jsme posudky ze školy, že v měsíci u matky se rapidně zhoršují výsledky, ale také zbytečně. Protloukli jsme se takto základní školou, teď na střední je to lepší, ale v tomto případě byla střídavá péče jen ke škodě.

0 0
možnosti

p_c

14. 1. 2011 13:12
Re: zkušenost

Ano, děti měly být svěřeny otci. Mělo to ale šanci na schválení? Pokdu by byly jen u matky, je to ještě horší..

0 0
možnosti

lesicatko

14. 1. 2011 12:20
Pozor na manipuláciu

"Manželství skončí, vina je vždycky na obou stranách, ale na jedné větší. Tak to prostě je. To nechci rozebírat."

.

Ibaže vina nie je vždy na oboch stranach, čo je toto za nezmysel ? Ak vyslovíte takéto konštatovanie a nechcete to rozoberať, tak automaticky manipulujete, celý Váš článok je potom nevierohodný.Potom darmo sú články o týraných v manželstvách ked Vy automaticky predpokladate časť viny u každého rozvádzajúceho.

 

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

14. 1. 2011 12:23
Re: Pozor na manipuláciu

Není to stoprocentní výrok, ale obsahem tohoto článku je následná péče o děti. Z toho důvodu, předpokládám, nechce autorka krátké konstatování rozebírat. I diskuze by se vydala jiným směrem, než je předmět článku. Nic jiného v tom nevidím.

0 0
možnosti

levicak

14. 1. 2011 12:20
uplně mimo

Samozřejmě, najdou se psychopatické matky, kterým jsou děti jedno, ale chtějí jen pomstu. Dobrý psycholog dokáže tyto matky diagnostikovat a soud už by pak měl děti ochránit před takovými matkami;-D;-D;-D;-DTakových matek je 50% .Dále se pak soud  vleče asi 2 roky, Po té je dítě matkou zpracováno tak že když uvidí otce tak se strachy počůrá ačkoliv k jiným mužům jde bez rozpaků.Takovéhoto dítěte se chcete ptát kde chce být?;-D

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

14. 1. 2011 12:26
Re: uplně mimo

A to máte odkud, že takových matek je 50procent? Zajímalo by mě to. Nikdo nepopírá existenci matek, které s dětmi manipulují. K mnoha otcům však dítě nechce jít po zážitcích s otcem, který matku týral, příp. se o ně nestaral a nebyl tátou, ale jen přikazujícím despotou. To je i případ synů JF.

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

14. 1. 2011 12:12
Děkuji vám za rozumný článek

Toto myslím, by byl skutečně ideál:

"Ideální by bylo, kdyby dítě u jednoho z rodičů žilo a s druhým mohlo být v kontaktu podle svého přání. Žádné úřední povolování návštěv, ale zájem dítěte." Sama takové rodiny znám a děti jso v pohodě. Táta si klidně zajde s druhým manželem na pivko v družné pohodě. Manželé se k sobě nehodili, manželství se rozpadla, jsou navázány nové partnerské vztahy. Všechno - krom dětí u nich bylo jeden hot a druhý čehý. Děti jsou na tom po rozvodu lépe, než zůstat v rozhádaném manželství. To je právě to, co střídavkové  nedokážou ženám odpustit: že nejsou ochotny zůstat v nefunkčních manželstvích.

0 0
možnosti

Propuštěný cenzor z ldnes.cz

14. 1. 2011 12:06
Pani, tady vás smažou i za genitální

Tady se maže i jen náznak ideodiverze. Aneb vivat ODS!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1630x
Žena, kterou zajímá všechno od politiky, přes ekonomiku až po "obyčejný" život "obyčejných" lidí.