Když se ženská zblbne do nemakačenka

8. 01. 2014 19:00:53
Moje nejstarší dcera je skutečně krásná. To není můj názor, ale chlapi v tomhle mají jasno. Navíc je i chytrá. Proto nikdo nechápe její příběh.

Před více jak čtyřmi lety se, celkem nepochopitelně, zamilovala do nepříliš chytrého, ale svaly oplývajícího Martina. A od té doby všichni, co ji znají, jen s údivem kroutí hlavou.

Romanka, vychovaná v tom, že normální je pracovat, pracuje od skončení střední školy. I v regionu s velkou nezaměstnaností. Přesto, že má maturitu, začínala v zaměstnání, kde ji nepotřebovala, jen aby mohla pracovat. Teď je jí skoro 31 let a práci už má přiměřenou ke svému vzdělání.

A tahle holčina si našla partnera Martina, který se dá nejlépe charakterizovat slovy „osoba práce se štítící“.

Jedno z mých prvních setkání s ním bylo, když jsme se chystali na maturitní ples prostřední dcery. Romanka s Martinem k nám přišli, Romča mi nenápadně pošeptala, že u sebe nemá moc peněz a Martin neměl u sebe žádné. Pospíchali jsme a já si uvědomila, že jsem zapomněla vzít benzín. Pumpa byla asi 200 m od našeho bydliště a tak jsem požádala Martina, zda by mohl dojet pro benzín, než se dovypravíme. Dala jsem mu 200,- Kč a on odešel. Na ples jsme dojeli v pohodě. Romča mi vítězoslavně pošeptala, že jí Martin dal 200,- Kč za vstupné.

Kde je Martin vzal mi došlo druhý den, když jsme s prostřední dcerou vyrazily autem nakoupit. Ples se konal 1 km od našeho bydliště, nikde jinde jsem nebyla a přesto auto druhý den začalo po 500 metrech „škubat“. Došel benzín. Okamžitě mi došlo, kde vzal Martin na vstupné.

Pak už jsme se jen dozvídali, jak Martin ve Fehasu zpronevěřil výrobky a měl z toho soud, doslechli jsme se, že byl podmíněně odsouzen za neplacení výživného na svého syna z předchozího vztahu, že má údajně zabavený řidičák. Údajně píši proto, že nikdo netuší, zda Martin řidičák skutečně má. Několikrát jsme zjistili, že Martin si s pravdou moc starostí nedělá.

Co ale všechny udivuje je to, že Martin nemá potřebu pracovat. Vůbec mu nevadí, že z těch více jak čtyř let, co s Romčou chodí, ho ona většinu času živí.

Z počátku bydleli u Martinovo rodičů, nakonec si Romča pronajala byt, kam se s ní Martin přestěhoval.

Samozřejmě to platí většinou všechno Romča.

Za víc jak čtyři roky Martin pracoval minimálně. Odpracoval po částech cca 15 měsíců – i s prac. neschopnostma.Nejdéle vydržel v jednom podniku, téměř celých sedm měsíců. Ovšem každý měsíc byl minimálně 14 dní v pracovní neschopnosti a jedem měsíc se mu fakt vydařil – měl celý pracovní neschopnost. To, že jindy skončil v další práci zdůvodnil tím, že mu vedoucí vynadala a to ON nemá zapotřebí. Zapomněl dodat, že do této práce občas zavolal, oznámil jim, že ho bolí zub a že nikam nejde. Udivovalo nás, že mu to v Kauflandu docela dlouho /asi 2 měsíce/ procházelo.

Martinova obava z práce je tak obrovská, že se raději ani nepřihlásil na úřad práce. Jasně – pro zdravého třicetiletého chlapa by práci měli.

Takže mu naskakuje dluh na pojištění.

Jediné, čemu se opravdu věnuje, je cvičení. Neustále posiluje, prohlíží se v zrcadle, fotí se a fotky dává na svůj facebookový profil s výrazem :“ Já jsem Fousek a kdo je víc!“

Komunisté pro takovéhle lidi měli výstižné pojmenování „ příživník“.

Přitom Martinovi rodiče jsou pracovití lidé, stejně tak jako jeho sestra.

Romanka tohle všechno neviděla.

Minulý rok v říjnu neplánovaně otěhotněla a nastávající mateřství změnilo její pohled na svět. Těhotenství má rizikové a tak tráví s Martinem celé dny. Když mu řekla, že se jí nelíbí, že on je doma a nechodí do práce, řval na ni, že ona se také válí doma. To, že ona je doma na neschopence asi Martin nechápe.

Z bytu se odmítá odstěhovat a Romča se smiřuje s tím, že z ní bude svobodná matka.

A nikdo nedokáže pochopit, kde se v některých ženách bere to, že jsou ochotné chlapa živit, hradit mu cigarety a tolerovat povalování doma. Asi nepochopím, co mou dceru čtyři roky drželo u Martina. Všichni jsme připraveni jí pomoci. Je nám jasné, že Martin se nezmění, časem se pověsí na krk jiné ženě, ochotné ho sponzorovat. Dochází nám i to, že dostat z Martina výživné bude nadlidský úkol. A nezbývá nám než doufat, že přes veškeré nerváky, které teď Romča prožívá, nakonec porodí zdravé miminko.

Autor: Magdalena Kryslová | středa 8.1.2014 19:00 | karma článku: 27.92 | přečteno: 3739x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 260 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 286 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.55 | Přečteno: 498 | Diskuse
Počet článků 17 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1630
Žena, kterou zajímá všechno od politiky, přes ekonomiku až po "obyčejný" život "obyčejných" lidí.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...